Hoe laat ik mijn tuin groter lijken? Hoe breng ik spanning in mijn tuin? Of juist meer rust? Het zijn belangrijke vragen bij het ontwerpen van een tuin. Dit zijn tips waar je direct mee aan de slag kunt.

  • Werk voorin de tuin met felle kleuren. Achterin met blauw- en grijstinten. Dit heet atmosferisch perspectief. Ver weg hangt er een blauwgrijze zweem over het landschap en zijn de contouren vaag. Vooraan zijn de kleuren verzadigd en de details scherp. Door de kleur van de beplanting hierop aan te passen versterk je het dieptegevoel.
  • Gebruik voorin de tuin beplanting met grote bladeren. Achterin met beplanting met fijnere textuur.
    Textuur staat voor de mate van grofheid of fijnheid van het blad. Ook hiermee versterk je het dieptegevoel in je tuin.
  • Hoogteverschillen werken ook goed om je tuin groter te laten lijken. Plaats bijvoorbeeld eens een boom of heg op een kwart van de lengte van je tuin.
  • Horizontale vlakken als gazon, terras en waterpartijen zorgen voor rust.
  • Grillige boomvormen en diagonale lijnen vragen aandacht en zorgen voor beweging.

Er is meer nodig om een fraaie en interessante tuin te ontwerpen. Het ‘verhaal’ moet kloppen. Neem contact met ons op en wij vertalen jouw verhaal in een uniek tuinontwerp.

 

Online SchetsSpreekuur

Ben je al bekend met ons Online SchetsSpreekuur? Via een online verbinding ga je samen met een ontwerper aan de slag. Binnen een uur staan de hoofdlijnen voor jouw tuinschets al op papier. Het werkt snel, effectief en is het ontzettend leuk om te doen. Bovendien kun je het veilig vanuit huis doen. Neem contact met ons op en boek jouw online schetssessie!

 

Wat is het verschil tussen een tuinschets en tuinontwerp?

Ben je erg handig en wil je het een en ander zelf uitzoeken? Dan is een tuinschets wellicht voor jou voldoende. Ben je niet ervaren of wil je het uitbesteden aan een hovenier? Dan raden we je aan om de schetsen gedetailleerder uit te laten werken tot een tuinontwerp. Dat levert een duidelijk plan op en voorkomt ongewenste verrassingen.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van een tuinschets of tuinontwerp: info@hollandszwartbont.nl.