Het is nog niet zo heel lang geleden dat al het gras in de openbare ruimte op dezelfde manier gemaaid werd met dezelfde maaifrequentie van ongeveer 24x per jaar. Waar je ook keek overal lag het gras er hetzelfde bij. Een grasstrook beheerde men hetzelfde als een speelveld. Gelukkig denken we daar tegenwoordig anders over. Maar er mag wat mij betreft nog een tandje bij!

Grasstrook

Met een uitgekiend maaibeheer kun je interessante beelden creëren die ook nog kansen biedt aan flora en fauna. De grasstrook die hier is afgebeeld ligt tussen een fietspad en een voetpad. Het heeft dus een scheidende en wellicht ook begeleidende functie.

Textuur

Het hogere gras krijgt de kans in bloei te komen wat gunstig is voor bijen, hommels en andere insecten. In deze afbeelding steken de stammen met het lage zonlicht fraai af. De fijne textuur van het gras lijkt de boomstammen nog zwaarder te maken.

Beelden

Wat mij betreft zouden gemeentes nog veel meer mogen experimenteren en variëren met grasbeelden die gekoppeld zijn aan functies op deze manier