Tuinen ontwerpen is een proces dat tijd en ruimte vraagt. Dat proces verloopt over het algemeen van schetsfase via voorlopige fase naar de definitieve fase. Samen met de opdrachtgever (her)formuleren we de ontwerpopgave en bepalen we in overleg wat we gaan leveren tegen welke kwaliteit en kosten. Als opdrachtgever bepaal jezelf de hoogte van de kosten.

HollandsZwartBont helpt je met het ontwerpen van realistische en goed uitvoerbare plannen.

Wat kunnen wij voor je doen?

tuinontwerp door HollandsZwartBont

Particulier

Je kunt bij ons terecht voor tuinadvies: zoals tuinontwerp, tuinschets of een beplantingsplan. Als je dat wenst begeleiden wij de aanleg van de tuin. Je bent natuurlijk van harte welkom op ons SchetsSpreekuur op maandagmiddag.
Momenteel bieden wij het SchetsSpreekuur Online aan. Dan kun je thuis vanaf je laptop of iPad een tuinschets laten maken.

Meer informatie >

groenbeheerplan-hoveniers-hollandszwartbont-intro

Hovenier

Je wilt sparren over een grootschalig project. Het kan ook zijn dat je de eerste ontwerpideeën al hebt maar ze graag wil laten uitwerken. Tuinontwerp, uitwerken van het concept, technische tekening of visualisatie. Alles is mogelijk. Maar je kunt het ook zelf leren! Wij bieden diverse cursussen: 3D tekenen, ontwerpen en beplantingen.

Meer informatie >

Voor-pagina-Camping-intro1

Camping en recreatie

We helpen bij het ontwerpen en inrichten van campings, kampeerboerderijen, natuurterreinen, recreatieparken en landschapscampings. Met een terreininrichting welke gebaseerd is op de uitgangspunten van landschap, ecologie en milieu kun je je sterker onderscheiden en bespaar je beheerslasten.

Meer informatie >

groenbeheerplan-hollandszwartbont-intro

Bedrijven en scholen

De kwaliteit van de buitenruimte is onlosmakelijk verbonden met hoe schoolpleinen, begraafplaatsen, industrieterreinen en zorginstellingen functioneren. Met een doordacht ontwerp verweven we de identiteit van de organisatie met de praktische wensen van de gebruikers en een duurzaam milieu.

Meer informatie >