Van tuinontwerp via tuinaanleg naar tuinonderhoud

De aanlegkosten van een tuin kunnen behoorlijk oplopen. Particulieren investeren over het algemeen veel geld in de aanleg van hun tuin. En na de aanleg dient de er de nodige aandacht aan de aanleg besteed te worden om er voor te zorgen dat de tuin zich ontwikkelt zoals bedoeld.

Zeker naarmate de tuin groter wordt is het verstandig te investeren in het opstellen van een groenbeheerplan. Met zo’n groenbeheerplan voorkom je dat medewerkers, goed bedoeld maar willekeurig, aan de slag gaan. Praktische vragen als ‘verwijderen we die boom’ of ‘snoeien we die en die struik zo en zo’ behoren met een groenbeheerplan tot het verleden.

 

Voordelen groenbeheerplan

De voordelen van een beheerplan zijn:

  • Een groenbeheerplan gaat uit van de tuinontwerp uitgangspunten en vertaalt deze naar streefbeelden.
  • Een groenbeheerplan is daarmee op de toekomst gericht waarmee de te verrichten handelingen in essentie vastliggen.
  • Met behulp van een groenbeheerplan is het goed mogelijk de jaarlijkse kosten maar ook de kosten op langere termijn te bepalen.
  • Een groenbeheerplan maakt het mogelijk optimaal in te spelen op duurzaam groenonderhoud en ecologie.
  • En tot slot levert je een groenbeheerplan handvatten voor de toekomst om op effectieve wijze te bezuinigen op het groen of onnodige kosten te voorkomen.

 

Landgoederen, campings, recreatieterreinen en tuinen

Vanuit ons kantoor in Capelle aan den IJssel werken we landelijk aan het maken van beheerplannen voor grotere tuinen, landgoederen, campings en recreatieterreinen.

 

Wat kunnen we nog meer voor je doen: