Verhalend tuinontwerp

Het ontwerpen van tuinen neem ik heel serieus. Ik zie het als een vorm van toegepaste kunst, het is meer dan het trekken van een paar lijnen.

Elke tuinontwerp opgave, ongeacht de grootte van de tuin, zie ik als een interessante zoektocht en unieke kans om een beeldend verhaal te vertellen over die specifieke plek waarin jouw specifieke wensen verweven zijn.

Om dat goed te doen kijk ik ondermeer naar:

  • bewoners/gebruikers;
  • de architectuur van de woning en de context;
  • de kwaliteit van de plek, de tuin.

Ontwerpen kost tijd. Daarom neem ik er de tijd voor die nodig is. Kijk even bij werkwijze voor een indruk.

 

Concept, schetsontwerp

Ontwerpen is onderzoeken en dat begint altijd met een inventarisatie. Wat zijn jouw wensen, hoe ziet de omgeving er uit? De gegevens uit de inventarisatie analyseren we vervolgens om daarmee een concept te ontwikkelen. Het concept is het uitgangspunt voor het schetsontwerp. Meestal is het bespreken van het schetsontwerp het tweede contactmoment met de opdrachtgever.

 

Definitief tuinontwerp

Jouw opmerkingen en suggesties verwerk ik uiteindelijk tot een definitief ontwerp. Kenmerken van een definitief tuinontwerp zijn:

  • maatvast
  • representatief
  • gedetailleerd

Je krijgt van mij een gebundeld rapport waarmee je vervolgens in gesprek kunt met hoveniers en groenaannemers om de klus uit te laten voeren. Als je wilt zorg ik voor de bemiddeling en de begeleiding. Dat is in ieder geval een zorgeloze start.

Geen kosten maar waardevolle investering!

De investeringskosten van een goed tuinontwerp ten opzichte van de aanleg kosten bedragen een fractie. Mijn devies: bezuinig niet op het ontwerp. Er zijn 5 redenen om een ontwerp te laten maken en er niet op te bezuinigen.

Wil je toch een indicatie? Neem 8% van de waarde van je woning, neem vervolgens van dat bedrag weer 8%. Dat zijn de indicatieve kosten die je kunt verwachten voor het maken van een tuinontwerp. Wil je het nog preciezer?

Vanaf € 4,-/m2.  met een minimum van € 500,- kun je al een schetsontwerp laten maken. Bedenk wel dat het slechts een indicatie is bovendien kunnen de tarieven variëren, zeker als het grotere tuinen zijn of juist hele kleine!

 

Hoe verder?

Onderwerpen die aansluiten op tuinontwerpen: