1. Schetsontwerp

Iedere opdrachtgever en buitenruimte is uniek. Het maken van een schetsontwerp is dan ook maatwerk. Al onderzoekend geven wij je een eerste indruk en visie op de tuin. Tijdens dit proces ontdek je welke elementen voor jou belangrijk zijn. Wanneer dit helder is, maken wij de vertaalslag naar een kloppend schetsontwerp.

Het schetsontwerp geeft een goede sfeerimpressie. Groen, schaduwrijk, functioneel of onderhoudsarm. Het schetsontwerp is pas compleet als alle wensen erin verwerkt zijn. Voor hoveniers is een 3D schetsontwerp een uitstekend middel om potentiële klanten te overtuigen en een opdracht binnen te halen.

Een budgettoets geeft een indicatie van de totale kosten voor de tuin. Deze toets is optioneel maar wel wenselijk. Het biedt namelijk ruimte om het schetsontwerp aan te passen. Zo voorkom je onverwacht hoge kosten bij de uitvoering of onderhoud.

Wat krijg je:
Voordelen:

2. Definitief ontwerp

Het schetsontwerp bij stap 1 geeft je een goed beeld over de sfeer en functie van de tuin. Om echt aan de slag te kunnen heb je een gedetailleerde tekening nodig; een definitief ontwerp. De exacte maten van de tuin, bestaande objecten, uitspraken over materiaal of textuur. Dit is allemaal onderdeel van het definitieve ontwerp.

Wat krijg je:
Voordelen:

3. Beplantingsplan

In het definitieve tuinontwerp van stap 2 is uitspraak gedaan over de visie, materialen en texturen. Het beplantingplan gaat dieper in op deze eerder gemaakte keuzes en maakt het tuinontwerp compleet. Een beplantingsplan geeft een duidelijke richting aan de invulling.

Wanneer je al beschikt over een tuinontwerp of in een bestaande tuin de planten wilt vernieuwen, biedt een beplantingsplan ook houvast. Een goed beplantingsplan is complex en arbeidsintensief. Het vergt kennis en ervaring met plantsoorten, bloeiwijze en standplaatsen. Een natte tuin bijvoorbeeld blijft nat. Een zonnig tuin, kun je voorzien van schaduw. Met de juiste plantkeuze, los je problemen op.

Wat krijg je:
Voordelen:

Ontdek de mogelijkheden voor jouw tuin!

Laat je inspireren door onze tuinontwerpers en reserveer een InspiratieSessie. Een uur lang krijg je tuinadvies, tips èn een tuinschets. Al pratend en schetsend zetten we de eerste contouren van jouw droomtuin op papier. Je kunt er direct op reageren en het levert je ontzettend veel ideeën en inspiratie op. De kosten bedragen € 75,– inclusief btw voor 1 uur.

reserveren

Volg ons online op

Adres

Belgiëlaan 1A5
2391 PH Hazerswoude-Dorp

contact

Telefoon: 010 - 284 77 06
Mobiel: 06 - 54 70 00 44
E-mail: info@hollandszwartbont.nl 

© 2021 HollandsZwartBont