Projecten

Mozaiëk

March 8, 2021

Deze vrijstaande woning is onderdeel van een nieuwbouwproject in Zevenhuizen. De woning heeft een bijzondere architectuur en ligging. Het schuine dak vraagt om een creatieve oplossing voor de tuin. Deze vorm zie je dan ook terug in het tuinontwerp.

Lees meer

Amsterdamse School

May 17, 2019

Opvallende elementen in deze woning in Barendrecht zijn het gele metselwerk, de gemetselde tuinmuur en de architectonische details. Deze bouwstijl doet denken aan de architectuur van de Amsterdamse School.

Lees meer

Cromstrijen

June 19, 2017

Cromstrijen is een buitenruimte met een historisch object: een aardappelbewaarplaats. Deze markante loods – waarvan er nog maar een paar zijn in Nederland – wordt ontwikkeld tot educatief centrum.

Lees meer

Slagenlandschap

April 21, 2017

Capelle aan den IJssel is een zogenaamde voormalige groeikern. Rond 1970 werden onder andere Capelle aan den IJssel en Zoetermeer door de regering aangewezen als groeikern. Dat betekende dat deze gemeentes een bouwopgave voor duizenden woningen kregen.

Lees meer

Archetype

October 5, 2015

Deze tuin in Benthuizen is benaderd vanuit typisch landelijk-agrarische begrippen. Deze drie archetypen werken we – net als de woning – op een modernistische manier uit: weiland, boomgaard en landweg.

Lees meer

Hollandse tuin

September 3, 2014

Dit nieuwe woonhuis in Waddinxveen is gesitueerd op voormalige bedrijfsgrond. Aan de zuidoost- en zuidkant van het woonhuis staan huizen of worden huizen gebouwd. Aan de noordoostzijde is er vrij uitzicht over de akkers.

Lees meer

Meanderen

June 11, 2014

In deze achtertuin in Rotterdam spelen drie belangrijke zaken. De tuin oogt klein en heeft te maken met een hoogteverschil. Daardoor is er weinig tot geen uitzicht op het unieke groen van de omgeving.

Lees meer

Boerenplaatsje

May 15, 2014

Deze hoekwoning in Breda maakt deel uit van een woonblok van vier woningen. Dit karakteristieke woonhuis stamt uit begin 1900. Als je vanuit het tuinhuis richting de voortuin kijkt ervaar je de diepte van de tuin. Vanuit het tuinhuis is er weinig privacy.  

Lees meer

Multifunctioneel schoolplein

October 21, 2012

Voor een basisschool in Rotterdam Noord is een inrichtingsvoorstel gemaakt voor een multifunctioneel schoolplein. Een plein met zit- en speelplekken, een podium en eetbare tuin. Het schoolplein gaat ook door omwonenden gebruikt worden.

Lees meer

Wij ontwerpen tuinen & landschappen voor:

particulier & hovenier

Een goed tuinontwerp verdient zichzelf altijd terug. Je legt hiermee de basis voor jarenlang tuinplezier. Het werkt eenvoudig door drie stappen te volgen.

Lees meer

gemeenten & buitenplaatsen

Vergroening betekent niet per definitie meer planten in een tuin of park. Het kan ook gaan om slimme oplossingen voor onderhoud, wateropvang of hittestress.

Lees meer

recreatie & campings

Groen draagt bij aan de aantrekkelijkheid van je recreatiepark of natuurterrein. Het heeft een positief effect op je gasten en bevordert de biodiversiteit in de omgeving.

Lees meer

bedrijven & scholen

Een groene bedrijfstuin of schoolplein voelt prettig en gezond. Het geeft rust en vermindert stress. Bovendien is het een prachtig visitekaartje voor de organisatie of school.

Lees meer

Volg ons online op

Adres

Belgiëlaan 1A5
2391 PH Hazerswoude-Dorp

contact

Telefoon: 010 - 284 77 06
Mobiel: 06 - 54 70 00 44
E-mail: info@hollandszwartbont.nl 

© 2021 HollandsZwartBont