Boerenplaatsje

opdracht

Tuinontwerp en beplantingsplan

opdrachtgever

Particulier

oppervlakte

150 m2

Context

Het bestaande terras wordt hergebruikt. De ronde vormen zijn het uitgangspunt van de herinrichting van de tuin. Het idee gaat uit van een centrale open ruimte, verbonden door krommingen en een meebuigend pad dat diverse functies verbindt.

Concept

Het idee is om subruimtes te creëren met verschillende zichtlijnen en belevingen. De relatie tussen de schuur en het woonhuis worden daardoor versterkt. Door relatief eenvoudige en logische ingrepen ontstaat er samenhang en een sfeervolle tuin.


Tuinontwerp

Het hoofdterras is verlegd naar de zijkant. Deze plek ligt gunstig op de zon en biedt veel privacy. Vanaf dit punt zijn er drie kijkrichtingen; richting schuur, richting terras voor de woning en richting de tuin via de diagonaal. De authentieke bebouwing aan de noordoost kant betrekken we actief in de tuin. Dit hoofdterras ademt de sfeer van een ‘boerenplaatsje’. De twee min of meer zelfstandige ruimtes krijgen een geheel eigen uitwerking. Het boerenplaatsje met verwijzing naar een boomgaard en het langgerekte gazon als speelweide.

Beplanting

Beplanting op strategische plaatsen zorgt voor beslotenheid. De robuuste pergola verbindt het hoofdterras met het terras bij de schuifpui. Grillig gevormde (fruit)bomen helpen mee met het maken van een besloten ruimte. Ook verwijzen ze naar het landleven van vroeger. Vanuit de woonkamer is het mogelijk om via het eerste terras door de transparante beplanting helemaal naar het einde van de tuin te kijken. De prominente boom dient ook hier als blikvanger.

No items found.
terug naar overzicht

Volg ons online op

Adres

Belgiëlaan 1A5
2391 PH Hazerswoude-Dorp

contact

Telefoon: 010 - 284 77 06
Mobiel: 06 - 54 70 00 44
E-mail: info@hollandszwartbont.nl 

© 2021 HollandsZwartBont