Meanderen

opdracht

tuinontwerp en beplantingsplan

opdrachtgever

particulier

oppervlakte

50 m2

Context

De tuin heeft te maken met een relatief groot hoogteverschil van 1.10 m. Door het steile talud is er geen contact met het water en het volkstuinencomplex aan de overzijde van de tuin. Optisch oogt de tuin klein en de zijkanten zijn rommelig. Het unieke uitzicht op het groen rondom de tuin willen we optimaal benutten.


Concept


Het plan gaat uit van een opdeling van de tuin. De zuidoost kant bestaat uit een functioneel gedeelte. Daar is plaats voor het konijn, de lounchebank, een verticale tuin en de tuinkast. Deze functies zijn opgenomen in een functionele meanderende vlonder. Deze vlonder loopt horziontaal, een trap is geïntegreerd. Het overstek van de vlonder over de sloot verlengt de tuin en intensiveert het contact met het water.

Het andere deel van de tuin bestaat uit een gazon. Deze benut de volle lengte van de tuin en glooit naar beneden om het hoogteverschil te overbruggen. Op twee punten in de tuin ‘golft’ het gazon naar beneden. Deze biedt speelruimte en kan als ‘ligheuvel’ gebruikt worden. Ter hoogte van de tuinkast van de buren, komt een zitelement.

Door het gazon eerder in de tuin te laten dalen komt dit meer overeen met de kijkhoek. Zo ontstaat er meer zicht op het water en het overliggende groen. De tuin krijgt een natuurlijke uitstraling die aansluit bij het groen van de volkstuinen. De meanderende vorm van de vlonder kan 's avonds extra worden benadrukt door verlichting.

No items found.
terug naar overzicht

Volg ons online op

Adres

Belgiëlaan 1A5
2391 PH Hazerswoude-Dorp

contact

Telefoon: 010 - 284 77 06
Mobiel: 06 - 54 70 00 44
E-mail: info@hollandszwartbont.nl 

© 2021 HollandsZwartBont